Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

keskiviikkona, maaliskuuta 09, 2005

Perhekerhopäivä

Tänään oli taas herätys kellonsoittoon. Herätyksen laitoin klo 8:ksi mutta niin vain parin torkkupainalluksen jälkeen pääsin jälleen ylös vasta puoli tuntia myöhemmin - on siis ihan viisasta laittaa kello soimaan aina hyvissä ajoin ennen kuin ylös pitää nousta. Join kupin kahvia ja herättelin tehotyttökaksikon ja Vauvan. Kerrankin oltiin tässä suhteessa siis ajoissa, eikä tarvinnut viime tipassa metsästää kadonneita paitoja, sukkahousuja tai muita vaatteita. Ehdin juoda jopa toisenkin kupin kahvia ihan rauhassa.

Hyvissä ajoin aloin hoputtamaan myös ulkovaatteita päälle - siinä vaiheessa 4 v. valisti minua tosiasiasta, että Vauva haisee. Ou jee! Nyt tuli hoppu! Äkkiä pepun pesulle ja vaatetta niskaan jokaiselle. Kerho alkaa klo 10 ja kotiovesta astuimme ulos klo 9.59 - ei siis toivoakaan että ajoissa ehdittäisiin. Otin pulkan jotta pääsisimme vähän reippaampaa vauhtia eteenpäin, 2 v:n kävelyvauhti kun ei vielä päätä huimaa. Niinpä sain aamujumppaa kun työnsin vaunuja edellä ja vedin kahta tyttöstä pulkassa perässä hiekoitetulla tiellä.. hiki tuli niin etten huomannut että pakkastakin oli jopa reilun kymmenen astetta, tuuli kyllä sai vedet silmiin jos naamaan puhalsi. Yllätyksekseni kevätaurinko oli jo onnistunut kerhotien lumet sulattamaan kokonaan pois ja paljas asvaltti loisti. Maristen ja naristen tytöt nousivat pulkasta pois ja kipittivät loppumatkan omin jaloin. Perillä oltiin kymmenen minuuttia myöhässä eli ei pahasti.

2 v. suuttui kävelytuomiosta ja itkeä tihrusti vielä kerhossakin jonkun aikaa, kunnes leppyi ja meni Vauvan kanssa leikkimään vauvojen leikkipaikalle (rauhoitettu alue isommilta viikareilta). 4 v. askarteli hienon pääsiäiskoristeen, ja minä rupattelin ystäväni kanssa kun ei taas kahteen viikkoon olla nähty. Silloin kun kummallakaan ei ollut kouluikäisiä, kävimme melkein joka toinen päivä kävelylenkeillä ym. mutta nyt ei tunnu ikinä olevan aikaa, ja kerho on ainoa mihin tunnutaan ehtivän yhtäaikaa. Sääli. Onneksi kesä on tulossa ja koululaisilla kesälomat, jospa sitten taas ehditään päiväkävelyille yhdessä.. ja kesäaikana voipi käydä jopa terassilla ottamassa vaikka yhdet siiderit. Nestetasapainosta on pidettävä huolta ;) Viime kesänä ei kyllä ehtinyt tuotakaan kun aina satoi vettä.. tai siltä se ainakin tuntui.

Kerhosta kotiin lähdettäessä Vauva oli jo väsynyt. Meinasi nukahtaa sitteriin missä kerho-ohjaaja pientä keinutteli sen aikaa, että sain autettua 2 v:lle vaatteet päälle, ja puettua itse. Vaunuissa Vauva kitisi hetken, ja sitten nukahti - selälleen! :o Tuo on ihme kun tähän asti on suostunut nukkumaan melkeinpä vain ja ainoastaan mahallaan myös vaunuissa. Kotimatka tultiin hiljalleen, tytöt kävelivät sulan osuuden kiltisti ja siirtyivät sitten pulkkaan kun se oli mahdollista. Minä nautin auringonpaisteesta ja sen lämmöstä. Aivan mahtavan ihana ilma - ja ihanaa kun pystyn taas kävelemään! Kyllä elämä on ihanaa :)

Postilaatikossa odotti 4 v:lle ilmoitus silmäpolin ajanvarauksesta, ja muutos siihen ajanvaraukseen. Posti toimii nopeasti kun kumpikin tuli samalla kertaa. Huhtikuun lopussa käydään tarkistamassa lasien vahvuudet, ja sitten tyttö saanee uudet ehjät lasit. Jospa ne kestäisivät ehjänä yli vuorokauden... Onneksi se ensimmäinen aika peruuntui, se olisi ollut jo klo 8 *väristyksiä*, hui.. sehän olisi tiennyt herätystä epäinhimilliseen aikaan Vauvallekin. Uusi aika on klo 11, mikä sopii meidän päivärytmiimme kaikkein parhaiten.

Vauva nukkui vaunuissa parin tunnen unet ja heräsi tyytyväisenä ja lämpöisenä pikku pakettina. Viisi minuuttia hereillä ja kun ohi meni niin voi jestas mikä lemuvana jäi jälkeen. Vaipanvaihdossa selvisi, että pikkuherra oli täräyttänyt kunnon lastin... sitä pursusi yli vaipan reunojen selästä ja reisistä :P Isosisko (9 v.) yökki ja meinasi oksentaa kun vieressä oli - oli ihan kauhuissaan kun pyysin auttamaan ja pitämään Vauvaa hetken istuma-asennossa että saisin bodyn päältä ilman että poju olisi yltä päältä kakassa... omat sormeni töhrin mömmöön tyylikkäästi. Näissä tilanteissa kietaisubody olisi kyllä paikallaan.. pitäisiköhän ostaa niitä lisää niin paljon ettei muita olisikaan. Miehelle ne vain ovat palikkatesti, mistä ei aina selviäkään kunnialla ;D En kyllä ymmärrä kuinka se nyt niin vaikea on ymmärtää miten vaate päälle puetaan.. mutta Miehelle se on. Tavalliset paidatkin tuppaavat välillä olemaan väärinpäin päällä.. napit edessä kun niiden pitäisi olla takana jne. No kuitenkin, tästä tuli sitten taas pyykkipäivä kun likapyykit pursuavat jo korista lattialle - etenkin kun tuo läpisontiminen toistui pian uudelleen.

Kielipulmia

Kakkonen toi koulusta mukanaan lapun, jossa kysytään kiinnostusta aloittaa jo ensi vuonna toinen vieras kieli englannin lisäksi. Vaihtoehtona saksa tai ruotsi. Tytöllä koulu sujuu hyvin, ja itse on innostunut ajatuksesta, joten lupa annettiin. Varmistin vain vielä että ymmärtää tuon sitten tarkoittavan aina vähemmän vapaa-aikaa sillä se tuo tunteja viikkoon kaksi lisää, ja tuntimäärä nousee muutenkin ensi vuonna. Ja nyt kun kielen opintoihin mukaan ottaa, sitä ei saa peruskoulun aikana keskeyttää, vaan sen lukeminen jatkuu sitten 9. luokalle asti.

Tyttö vain mietti kovasti kumpaan kieleen kallistuisi, kummassakin on hyvät puolensa. Lopulta päätyi saksaan. Minä salaa mielissäni - nyt pääsen opiskelemaan alkeet uudelleen itsekin ;) Aikoinaan lukiossa luin saksaa mutta tuntuu etten muista kielestä muuta kuin Ich spreche nicht deutsch.. tai jotain tuonne päin.

Päivä on siis mennyt hyvin rauhallisesti vaihteeksi. Nyt nuorimmaiset tytöt ovat ulkona, Vauva konttailee lattialla. Kohta varmaan puen pikkuiselle taas vaatteet päälle ja mennään mekin ulos - veikkaan että kohta alkaa väsykitinä. Illalla sitten kauppakierrokselle Esikoisen ja Kakkosen kanssa katselemaan vaatteita.. ja minulle niitä farkkuja :P Inhoan housuostoksia ja sitä sovittelua.