Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

maanantaina, maaliskuuta 07, 2005

Paluu arkeen

Jippii, arki alkoi taas. Tosin lomamoodi meinasi jäädä päälle, sain klo 22 sätkyn, että hei.. koululaiset petiin ja sassiin, aamulla on aikainen herätys. Meinasin ihan unohtaa ja iltasella tuntuu että isommilta muksuilta katoaa kyky tajuta, mitä kello näytää.Viime yönä en sentään nähnyt unia tietokoneohjelmista mutta siinä klo 2 aikoihin yöllä näin unta että Vauva pitää päivittää, heräsin pikkumiehen kitinään ja kesti siis hetken ennen kuin taas tajusin että missä mennään. Mielenkiintoista. Tuleekohan tästä joku sarjauni? Edellisen kerran näin sarjaunta parin yön verran siitä, että olin Tähtiporttitiimin jäsen ja taistelin goauldeja vastaan - että noin rangaistaan siitä kun on yksi ohjelma mitä telkkarista ei halua väliin jättää. No, maikkari laittoi sen ohjelmistosta pois joten enää ei ole sci-fi -unia näkynyt - toivottavasti sarja kuitenkin palaa vielä ruutuun takaisin.

Esikoisen futisturnaus

Eilinen turnaus ei pojilta oikein putkeen mennyt, ainakaan voittoputkeen. Hävisivät kaikki kuusi peliä :P Tutkapallossa sen sijaan nämä loistivat - paras oli samasta joukkueesta kuin Esikoinen, ja Esikoinen tuli tutkapallossa toiseksi. Ja jos tätä nyt sattuu lukemaan yhtä fiksut kuin minä (joka en tajunnut mikä tutkapallo on ennen kuin mies selitti) niin kerrottakoon että tuolla mittasivat tutkalla kuinka kovaa saa palloa potkaistua. Paras sai palloon 80 km/h vauhtia, ja Esikoinen 74 km/h. Missähän minäkin pääsisin kokeilemaan.. tuo voisi olla hauskaa.

Neuvolassa käyty

Hienosti oli Vauvalle painoa tullut. Parissa kuukaudessa kilo, ja pituuttakin reilu 3 senttiä. Vielä jäi kuitenkin alle 10 kg:n. Terveydenhoitaja kyseli haluanko että katsotaan hemoglobiini, ja silloin muistin että sehän piti 4 v:ltäkin tarkistaa jo ajat sitten kun viime elokuussa oli hieman alhainen, joten totesin että katsotaan vain. Vauva sai sitten näyttää 4 v:lle esimerkkiä kuinka pieni pistos ei ole kamalaa, siihen ei kuole vaikka verta vähän näkyykin, eikä sitä tarvitse edes huutaa. Vauvan esimerkin jälkeen ei Marinakaan kehdannut valittaa ;) (ja lahjoin lupaamalla tikkarin kaupasta). Hempat oli ihan ok:t kummallakin - Vauvalla 105 ja isosiskolla 113 (viime elokuussa 101). Niin ja muistin varata 2 v:lle ajan 3-vuotis tarkastukseen parin viikon päähän.

Epätavallista

Mies alkoi eilen illalla epäilemään että olen sairas kun kieltäydyin kääretorttubileistä, mitä tämä muu perhe harrasti keittiössä. Iik, huolestuttavalta tuo kyllä vaikuttaa, selvästi sairasloman paikka.. apua! poliisi! ambulanssi! palokunta! Veikkaus! taksi! Finnair!... Jaa että mitä nuo veikkaus, taksi ja finnair tuossa tekevät? No tietysti se että ensin veikkaukselta saa lottovoiton (ison), sitten voi soittaa taksin ja mennä lentokentälle, ja viimeiseksi Finnair vie jonnekin etelän lämpimään sairaslomalle. Toisaalta voisin kyllä ensin odottaa, että se ilmaston lämpeneminen toteutuu tuolla etelässäkin.. Ei olisi kiva olla Espanjassa pakkasella - vai jokohan siellä säätila muuttui normaaliksi.. En ole seurannut uutisia muutamaan päivään mutta viimeksi kun tuolta säätietoja kuulin niin sielläkin oli pakkasta :o Ei mene tasan onnenlahjat kun täällä ilmasto tosiaan lämpenee, ei ole vuosiin enää etelä suomessa ollut kovia pakkasia (tyyliin: "kun minä olin teini niin Hesassakin paukkui yli 30 asteen pakkaset"), ja etelän maissa ihmiset joutuvat miettimään lämmitystä taloihinsa.

Nimipulmia

Pitäisiköhän tosiaan yrittää keksiä näille perheenjäsenille joku kutsumanimi tänne blogiin.. Sain jo kuulla että menee sekaisin näissä 4 v:ssä ja 2 v:ssä (ja kohtahan toinen vaihtuu jo toiseen numeroon). Mies on Mies ja esikoinen Esikoinen vaikka voissa paistais mutta sitten seuraavat.. Kakkonen, Kolmonen, Nelonen alias Marina (mutta kun ei tuokaan sentään aina marise), Viitonen ja Vauva/Taapero/Kuopus.. Ei nyt ihan viitsi päässä toistuvan lorun mukaankaan nimetä eli ".. toka tonkeli, kolmas kovanokka, neljäs neitokainen, viides villahousu, kuudes kullannuppu".. koska seitsemäs olisi sitten jo seinähullu. Ja minä toivon edelleen että se seitsemäskin vielä tulisi tähän perheeseen, eikä olisi kovin kiva pientä Seinähulluksi nimetä.