Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

tiistaina, maaliskuuta 08, 2005

Elämää IRL

Aamusta oli pitkästä aikaa herätys kellonsoittoon. Sovin illalla treffit 2 v:n kummitädin P:n kanssa klo 10.30:ksi, ja ilman herätyskelloa olisin saattanut uinua täyttä häkää vielä tuohon aikaan. Kello soi varttia vaille yhdeksän.. se soi viittä vaille yhdeksän.. se soi viittä yli yhdeksän.. Äh, pakkohan se oli jo nousta ja taas tulisi hoppu ;)

Miehellä oli vapaapäivä, joten kahvit oli valmiina, ja mies jo valmisteli päivän ruokaakin keittiössä - niitä alkuhommeleita :o Sitä ennen oli vienyt 7 v:n ja 9 v:n kouluun, ja lähti melkein samantien viemään 11 v:täkin kun tämä niin kauniisti pyysi (osaa mokoma se tuon edes silloin kun jotain kovasti haluaa), ja totesi että ehtii käydä kaupassa ennen kuin minun pitäisi lähteä (en aikonut tehotuhotyttöjä ottaa mukaan). Minä jäin hörppimään kahvia ja tietysti irkin ääressä. No, toiset lukevat aamukahvin seurassa lehteä, minä juttelen irkkiystävien kanssa tai visailen pahasti addiktoivalla visailukanavalla (suom. hankin yleissivistystä, enhän minä muuten). Vauva heräsi myös, joten aamutoimet eli vaipanvaihdot ja vaatteet ja syöttö, ja sen jälkeen poju olikin valmis täydellä innolla menemään.

Vauva on ahkera, tyylikäs myöhästyminen treffeiltä ja Vauva muuttuu smurffiksi

Vauva lähti kovaa vauhtia kohti leikkihuonetta missä isosiskot katselivat taas kerran pientä merenneitoa. Minä otin toisen kupillisen kahvia ja jatkoin irkkaamista. Välillä kannoin Vauvan pois keittiöstä, jossa ensimmäisellä kerralla levitti kattilan kannet laatikosta lattialle, ja toisella kerralla tyhjensi kovaa vauhtia tiskikoneesta (jotenkin oli saanut auki sen) likaisia astioita lattialle - teki ilmeisesti itselleen tilaa sinne sillä yleensä yrittää kontata koneen sisälle. Onnistuisikohan pikapesu Vauvallekin siellä *pohtii uusia puhdistuskeinoja*.. Eilen illalla Vauva keksi roskiskaapin - voi jestas sitä sotkua. Oli melkein täysi roskis levällään lattialla ja Vauva mutusteli onnellisena keitettyjä perunankuoria ja suuttui kun kannoin pois kesken ruokailun. Onneksi nuo olivat sentään sen päivän tulos ettei ikivanhoja.

Minä aloin tuskailemaan ajan kulua kun kello oli vartin yli kymmenen. Tarkoitus oli ollut lähteä vaunujen kanssa liikenteeseen, että Vauva olisi saanut nukkua niissä päiväunensa mutta tuossa vaiheessa sain unohtaa vaunut kun oli vartti aikaa treffeihin ja matkaa pari kilometriä. Eikä miestä näkynyt. Piti jo soittaa P:lle että tulossa ollaan kunhan se miehen kutjake kotiutuisi. Kumman kauan kesti maidon ja liukurin osto. P:n puhelun jälkeen soitin Miehelle ja kysyin että missä kupeksii - no missäpä muualla kuin äitinsä luona! Oli käsittänyt niin että lähden vasta klo 11 aikoihin liikenteeseen (sanoin että treffit on puoli yksitoista.. valikoiva kuulo?). No, tuli sitten nopeasti kotiin ja minä valmistauduin lähtöön. Nälkä kurni jo mahassa kun P:n ja minun treffini suuntautuvat aina erään ravintolan seisovan salaattipöydän antimia nauttimaan (no hitsi, sieltä saa salaattipöydän ja ison kahvin samaan hintaan kuin jostain saisi pienen kupin kahvia rupusen pullan kera).

Eteisessä pakkasin hoitolaukut sun muut valmiiksi ja käännyin ympäri... Voi ei!! Vessan ovi selkosen selällään ja wc-raikastin (se "kiva" mikä värjää veden siniseksi) lojuu vessan oven edessä, ja vessan lattia, pönttö ja näyttipä sitä patteriinkin osuneen, olivat siniset. Vauva mokoma oli jossain vaiheessa käynyt vessassa ja niin hipi hiljaa etten ollut kuullut - olisin voinut vannoa että pojun tätätys oli kuulunut leikkihuoneesta koko ajan. Huh hah hei, jäipä sitten Miehen siistittäväksi tuokin, minulla oli jo kiire. Mies oli sillä aikaa vaihtamassa Vauvalle vaippaa (poju ehti asentaa hajupommin), joten äkkiä kertomaan mitä "kivaa" poju oli keksinyt. Ja hieman siniseltähän tuo näytti Vauvakin käsistä ja potkarista (jonka piti kyllä olla keltainen) ja suun ympäristöstä - smurffi! Onneksi neuvola oli eilen, ei meinaan lähtenyt pesussa pois tuo. Mietin hetken että onkohan tuo nyt kuoleman kielissä kun on varmasti suuhunkin eksynyt - mielenrauha soittamalla myrkytystietokeskukseen, ei hätää.. saippuaa se vain on ja jos ei ärsytä suuta mitenkään niin voi olla huoleti. Eipä näyttänyt ärsyttävän, eikä poika puhallellut kuplia eli ehkä määrä oli vain sormien imeskelyn luokkaa ollut jos sitäkään, luulisi että tuo maistui niin pahalle ettei paljon ole viitsinyt imeskellä.

No, vihdoin ja viimein pääsin Vauvan kanssa matkaan ja myöhästyin treffeiltä vain tunnin :P .. parkkipaikkaakin kun joutui etsimään melkein kissojen ja koirien kanssa. Tietysti minun tuurilla täällä oli juuri jokin koulutustilaisuus missä oli populaa niin että parkkipaikat olivat kortilla, ne mihin sai auton jättää ilman maksua.

Ah kuinka nautinkaan parin tunnin rauhasta. Syötiin P:n kanssa ja rupateltiin rauhassa. P:n tyttö (kolme päivää Vauvaa vanhempi) nukkui vaunuissa, ja minä syötin Vauvaa samalla kun itsekin söin. Sujuu jo rutiinilla oma syönti, Vauvan syöttö ja rupattelu kaikki yhdellä kertaa. Pystyisivätköhän miehet samaan ;) ? Ruokailun jälkeen lähdimme katsastamaan paikallista farkkukauppaa - totesin kotona että nykyiseni alkavat olla haarasaumoista siinä kunnossa että kauaa ei niillä ilkeä liikkua ihmisten ilmoilla. Ei löytynyt sopivia eli etsintä jatkuu.

Vauva poltti proppunsa farkkukaupassa. Alkoi huuto mihin auttoi vain matkarattaiden liike. P:lläkin alkoi olla kiire jo kotiin, joten sovittiin uudet tärskyt perjantaiksi. Minä lähdin Vauvan kanssa auton luo, ja yllätyksekseni huomasin pojun nukahtaneen. Eikä herännyt edes kun nostin rattaista pois ja laitoin turvaistuimeen.

Kotona poju heräsi, eikä suostunut uudelleen nukahtamaan. Konttailee edelleen kovaa vauhtia lattialla. Yhdet kakatkin tekaisi, sain uteliaisuuteni tyydytettyä, se ei ollut sinistä ;D Nuorempi tuhotehotyttö oli isän valvovan silmän alla päässyt kiipeämään kirjahyllyyn ja levittänyt maitohappobakteerikapselit pitkin ja poikin. Että hyvin pitää isäkin vahtia joo.