Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

keskiviikkona, maaliskuuta 16, 2005

Kerhoilua ja siivousta

Tänään oli jälleen perhekerhopäivä, kuten yleensä keskiviikkoisin. Ajoissa ei sinne taaskaan ehditty, myöhästyttiin se viisi minuuttia. Matka tehtiin kävellen, Poppana ja Pipa kävelivät kumpikin reippaasti vaunujen vieressä/edessä/takana.. milloin mitenkin eli viime kertaiset marinat jäivät pois.

Kerhossa Vauva keksi että "hei, tuollahan on lattialla stereomankka, menenpäs vähän säätämään sitä".. äiti esti. "No jos ei tuota mankkaa niin revitäänpä kukista vähän salaattia aamupalaksi".. taas äiti esti ja kantoi pojan tässä vaiheessa takaisin matolle lelujen luo. Vauva leikki leluilla hetken, ja kun luuli minun uppoutuneen juttelemaan K:n kanssa, yritti salamannopeasti kontata selän takaa uudelleen noiden yllämainittujen kiellettyjen juttujen kimppuun. Äidillä toimi kuitenkin tutka, ja taas poju palautettiin sinne missä saa olla. Tämä sai nuoren herran hieman hermostumaan mutta onneksi on sen verran nuori, että leluilla saa huijattua unohtamaan tietyt asiat.. vielä.

Kotimatkalla nautin jälleen kerran auringo paisteesta kasvoilla, se lämmitti jo mukavasti. Käveltiin hissunkissun kotiin ja Vauva nukahti vaunuihin. Tytöt ryntäsivät heti Pientä Merenneitoa katselemaan (kuinkahan pian nauha kuluu puhki kun sitä katsotaan alusta loppuun uudelleen ja uudelleen ja uudelleen?). Tunti hiljaisuutta ja sitten pikkuinen jo huusikin vaunuissa niin, että sen kuuli selvästi sisälle ilman mitään itkuhälyttimiä. Hyvät keuhkot pojalla ;) *ihastelee* .. perinyt äidiltä kantavan äänen?

Tuuliviiri ja Isosisko kotiutuivat koulusta aika pian tuon jälkeen, ja komensin Tuuliviiriä etsimään kadottamaansa kirjaa ja samalla siivoamaan. Pojalle ei eilen tullut mieleen, että kun koulusta tulee kotiin, voisi etsiä sitä kirjaa sen sijaan että lähtee samantien ulos ja on siellä iltapalaan asti :/ .. sitten alkaa iltapalalla taas valittamaan kun ei kirjaa ole löytänyt. Hmm, marinaa ja valitusta "miksi mun pitää siivota" .. hyvä kysymys.. minä olen tuota samaa miettinyt monet kerrat ja sanoinkin sen.. ja myös vastauksen että jos ei välillä joku siivoa, kahlaamme nilkkoja myöten sotkussa kahdessa päivässä. Se joku en todellakaan ole minä vaan me kaikki (no joo, Vauvaa ei lasketa). Muutenkin on siivottava kun lauantaina pitäisi pitää Pipan synttärikekkerit - oikea syntymäpäivä on kyllä vasta maanantaina. Marina jatkui sen verran, että vetäisin herneitä nenään ja tuiskahdin.. Tuuliviiri hiljeni ja alkoi siivota.

Isosisko huokaili ja puhisi mutta siivosi tyttöjen huoneen nopeasti. Poppana ja Pipa auttelivat ainakin osaksi - tosin huomasin että minun pitää selata tuo jätesäkki vielä läpi, tyttöset taisivat kantaa tarpeellistakin tavaraa sinne. Tuleepahan lajiteltua poltettavat sitten eri jätesäkkiin niin Mies voi viedä nuo työpaikkansa roskikseen. Tuuliviirin kirjaa vain ei vielä ole tullut vastaan missään.. Mielenkiinnolla odotan mistä se löytyy. Eka hävinnyt kirja jokin aika sitten oli leikkihuoneen kirjahyllyssä (Tuuliviiri vain ei sitä sieltä nähnyt vaikka omien puheidensa mukaan sen katsoi kolmasti läpi), toista etsittiin villakoirat apuna eikä sitä löytynyt.. ennen kuin sitten koulussa Tuuliviiri viitsi vilkaista pulpettinsa sisuksiin, ja reissuvihko löytyi lopulta eteisen hattuhyllyltä parin kolmen viikon piilossa olon jälkeen. On tuo Tuuliviiri sellainen huithapeli että joskus pelkään pojan hukkaavan itsensä jonnekin..

Vauva tekee tänään sen ihmeen, että nukkuu parit päiväunet. Yleensä ei ehdi kun herää yöunilta klo 10-11 aikoihin, ja nukkuu päiväunet sitten siinä klo 13(14)-16(18).. johan se sitten onkin melkein yöuniaika taas. Nyt voisinkin mennä leikkelemään lisää kangasta. Huomenna ei ehdi kun aamusta on Vauvalla ja Pipalla korvalääkäri, ajattelin käydä shoppailemassa ja Poppanalla on muskari. Taitaa huomisesta tulla taas yksi liitopäivä jollon mennään tukka putkella paikasta toiseen. Mies yritti vielä selitää että "herää aamulla sen verran aikaisin että teet pullataikinan, niin minä leivon". Hah! Minä nukun mahdollisimman myöhään ja sitten painan kaasu pohjassa korvalääkärille etten myöhästy ;)