Kotikaruselli

Perhe-elämän pyöritystä johon kuusi lasta antaa tahdin - marssijärjestyksen määrävät kuitenkin vanhemmat

Esikoisen 13 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Isosiskon 11 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker

Tuuliviirin 9 v. synttäreihin on aikaa
Lilypie Baby Ticker


Lilypie Baby Ticker

Pipa
Lilypie Baby Ticker

Vauva-Taapero
Lilypie Baby Ticker

keskiviikkona, maaliskuuta 16, 2005

Rakkaus on ihmeellinen asia

Tuli taas kerran tuo mieleen kun eilen juutuin katsomaan 4D: Naimisissa kaukana kotoa -ohjelmaa. Tarkoitus oli nukkua mutta siinä imetellessä telkkari toimii valona ja jäin sitten katsomaan loppuun asti.

Siinä kerrottiin kolmesta brittinaisesta, joista kreivitär muutti hevosmiehen perässä jonnekin Uzbekistanin takahikiälle, toinen Oxfordissa koulutuksen saanut Tansaniaan masai-soturin vaimoksi ja kolmas Riminille italiaanon perässä.

Voin vielä hikisesti ymmärtää ensin ja viimeksi mainitut. Siellä sentään kuitenkin on sähköä ja juokseva vesi, vaikka toki kulttuurieroja löytyy. Mutta että Tansaniaan sellaiseen kylään missä ei noita kumpaakaan ole, saati muita nykyajan mukavuuksia.. huh. Siellä eletään edelleen kuin jokunen sata vuotta sitten. Ja masai-soturilla pitää olla vähintään kaksi vaimoa (näin miehen isä ohjelmassa kertoi) eli sekin pitäisi hyväksyä. Toinen pitää huolen lehmistä, ja toinen ansaitsee rahaa ostaa lehmiä lisää... kuinka romanttista :P Mies kävelee päivät pitkät lehmiä laiduntamassa ja tappaa veitsellä välillä leijonan jos sellainen vastaan tulee.. jaiks.

Minä en tuota kestäisi. Olen liian kiintynyt nykyajan mukavuuksiin. Muistan pikkutyttönä kuinka oli tuskaa jo käydä Iisalmessa isän enon maatilalla. Navetta sai minussa aina aikaan yökkimisrefleksin, siis se haju, ja kaiken kukkuraksi siellä ei ollut edes kunnon vessaa. Vain huussi ja sekin siinä navetan yhteydessä. Muutenkin olen sen verran herkkävatsainen ;) ettei maha toimi jos alta päin tuulee tai kärpäset surisevat parvina, ja navetasta johtuen, niitä riitti. Onneksi nykyaika saapui lopulta tuonnekin ja kun rakensivat uuden talon, sinne tuli oikea vessa.. sen jälkeen siellä oli ihan kiva käydä kun kiersi navetan kaukaa.

Mökille onneksi saatiin kompostihuussi, se ei haise, joten sielläkin tykkään nykyään käydä mutta se juokseva vesi puuttuu (sähköt on). Tai mökin malliin se juokseva vesi on jos joku juoksee niiden vesiämpäreiden kanssa rannasta sisään.. Eli minä olen totta tosiaan enemmänkin kaupunkilaislikka. Viihdyn paremmin täällä mukavuuksien keskellä. Onneksi mökki on lähellä ja voin siellä käydä vaikka joka päivä ja tulla taas yöksi kotiin ;)

No, noista brittinaisista vielä. Kaksi ensimmäistä tuntuivat olevan tyytyväisiä elämäänsä, kolmannen avioliitto sen sijaan epäonnistui. Italomies kävi päivät töissä, tuli kotiin syömään ja lähti äitinsä luokse kahville.. vaimo sai tehdä kotona kaiken ja siinä se taisi ollakin kun mies oli mustasukkainen. Kommunikaatiokaan ei toiminut, mies oli saanut ylennyksen töissä kesäkuussa ja vaimo kuuli siitä lokakuussa :o Lapsikin syntyi, nainen oli ajatellut sen parantavan avioliittoa, mutta eihän se niin toimi :/ - niinpä lopulta tuli ero, ja katkeran huoltajuuskiistan jälkeen näkee poikaa pari kertaa viikossa. Tuon takia ei voi muuttaa takaisin kotimaahansa, koska sitten jäisi lapsi niin kauas ettei tapaamiset onnistu.